Kuhana govedina sa slatkim krumpirom na kineski način

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Sastojci:

 

1,5 žlica umaka od soje

1,5 žlica umaka od smeđeg graha

1 žlica šećera

1 žlica sherryja

1 žlica sezamovog ulja

1 žlica nasjeckanog đumbira

1,5 žlica vode

Pola kilograma vodoravno, tanko narezanih goveđih filea

2 šalice prokuhanog pire krumpira

Soli po želji

2 žlice putra

 

 

U plitku posudu stavite umak od soje, umak od smeđeg graha, šećer, sherry, sezamovo ulje, nasjeckani đumbir i vodu te dobro promiješajte. Dodajte govedinu, pokrijte i stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Izvadite meso iz marinade i stavite ga u parni lonac za kuhanje i kuhajte između 30 i 45 minuta, ili dok govedina ne postane meka.

U veliki tanjur dodajte slatki krumpir pomiješan sa soli i puterom. Govedinu postavite povrh slatkog krumpira.