Naša omiljena večera od svinjetine i slatkog krumpira

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Sastojci:

 

8 svinjećih odrezaka debljine od oko 1,2 cm

1/3 šalice brašna

¼ šalice putra ili margarina

Sol i papar po želji

2 zasebne šalice soka od jabuke

1 kilogram mini rajčica

Pola kilograma oguljenog luka

4 mrkve, oguljene i razrezane na komade od otprilike 7,5 cm

4 srednje velika, oguljena slatka krumpira razrezana na komade od otprilike 2,5 cm

6 šalica isjeckanog kupusa

 

 

Pećnicu zagrijte na 350 stupnjeva. Svinjske odreske stavite u brašno, a ostatak brašna ostavite sa strane. Putar otopite u velikoj u srednje zagrijanoj nizozemskoj pećnici. Odreske pecite dok ne poprime smeđu boju i dodajte sol i papar. Izvadite ih iz pećnice i stavite sa strane. Preostalo brašno umiješajte u sok od pečenja. Kuhajte i miješajte dok brašno ne poprimi oblik. Postepeno dodavajte 1, 5 šalicu soka od jabuke. Miješajte sve dok mješavina ne poprimi glatku i kompaktnu teksturu. Odreske pokrijte i vratite u nizozemsku pećnicu. Pecite ih 30 minuta.

Dodajte krumpir, luk, mrkvu, slatki krumpir i ostatak soka od jabuke. Pokrijte i pecite još 30 minuta.

Na vrh dodajte kupus, pokrijte i pecite još 1 sat, ili dok odresci ne postanu meki, a po potrebi ih prelijte sokom.