Sastojci:
2 srednje velika slatka krumpira
1 sitno nasjeckani luk
2 šalice sitno nasjeckanog celera
Maslinovo ulje
1 češnjak češnjaka, oguljen i zgnječen
Odmrznuti listovi od filela
Sol i papar po želji
Slatki krumpir kuhajte u velikoj posudi dok ne omekša. Ohladite ga i nakon toga ogulite koru i napravite pire. Luk, celer i češnjak pirjajte u tavi na maslinovom ulju dok luk ne postane providan. Odstranite režnjeve češnjaka te krumpirima dodajte mješavinu luka. Promiješajte i začinite sa soli i paprom.
Pećnicu zagrijte na 375 stupnjeva. Listove od filela ogulite u skladu s uputama napisanim na pakiranju. Postavite ih u posudu za pečenje pošpricanu s neljepljivim sprejom za kuhanje. Preklopite na pola. Na vrh stavite jednu žlicu mješavine slatkog krumpira i brzo preklopite i zarolajte u vama omiljeni oblik. Pošpricajte s neljepljivim sprejom za kuhanje. Radite jednu po jednu rolicu kako se filel ne bi osušio. Pecite 15-20 minuta, dok krumpiri ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Poslužite dok je vruće.
Poslužite 12-16 porcija.