Phyllo Canape od slatkog krumpira

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Sastojci:

2 srednje velika slatka krumpira

1 sitno nasjeckani luk

2 šalice sitno nasjeckanog celera

Maslinovo ulje

1 češnjak češnjaka, oguljen i zgnječen

Odmrznuti listovi od filela

Sol i papar po želji

 

Slatki krumpir kuhajte u velikoj posudi dok ne omekša. Ohladite ga i nakon toga ogulite koru i napravite pire. Luk, celer i češnjak pirjajte u tavi na maslinovom ulju dok luk ne postane providan. Odstranite režnjeve češnjaka te krumpirima dodajte mješavinu luka. Promiješajte i začinite sa soli i paprom.

Pećnicu zagrijte na 375 stupnjeva. Listove od filela ogulite u skladu s uputama napisanim na pakiranju. Postavite ih u posudu za pečenje pošpricanu s neljepljivim sprejom za kuhanje. Preklopite na pola. Na vrh stavite jednu žlicu mješavine slatkog krumpira i brzo preklopite i zarolajte u vama omiljeni oblik. Pošpricajte s neljepljivim sprejom za kuhanje. Radite jednu po jednu rolicu kako se filel ne bi osušio. Pecite 15-20 minuta, dok krumpiri ne postanu zlatno-smeđi i hrskavi. Poslužite dok je vruće.

Poslužite 12-16 porcija.